We wensen je dat je het leven gaat leven waar je van droomt en je omgeving inspireert hetzelfde te doen.
Samen zijn we de verandering waar we allemaal zo naar verlangen..

Stichting De Cluft & Computerkennisnet

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Sociaal Cultureel Welzijn EMMEN
Mens Ontgifting Kennedy Wereldregering Oekraine Bewustzijn Society 4.0 EuroDollar Arjurveda Test 4 Cursus

Medicinale cannabis biedt nieuwe hoop voor mensen met IBD (mercola.com)

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

Marihuana bevat meer dan 60 verschillende cannabinoïden; chemische verbindingen waar het menselijk lichaam uniek op is toegerust om op te reageren. Twee primaire zijn cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC)

Cannabinoïden interageren met je lichaam door middel van natuurlijk voorkomende cannabinoïdereceptoren die zijn ingebed in celmembranen in je hele lichaam

Je lichaam heeft ook van nature voorkomende endocannabinoïden die je cannabinoïdereceptoren stimuleren en een rol spelen in een verscheidenheid aan fysiologische processen, waaronder metabole regulatie, pijn, angst en immuunfunctie

De endocannabinoïden die door je lichaam worden geproduceerd, lijken signaaloperaties uit te voeren die vergelijkbaar zijn met de neurotransmitters van je lichaam, zoals dopamine en serotonine

Recent onderzoek toont aan dat endocannabinoïden een belangrijke rol spelen bij het beheersen van inflammatoire darmziekten door te voorkomen dat overtollige witte bloedcellen je darm binnendringen en schade veroorzaken

Noot van de redacteur: Dit artikel is een herdruk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd op 29 augustus 2018.


De wietplant bevat meer dan 60 verschillende cannabinoïden; chemische verbindingen waar het menselijk lichaam uniek op is toegerust om op te reageren. De twee belangrijkste zijn cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC), waarvan de laatste de psychoactieve component is.


Cannabinoïden interageren met je lichaam door middel van natuurlijk voorkomende cannabinoïdereceptoren ingebed in celmembranen in je hele lichaam. Er zijn cannabinoïde receptoren in je hersenen, longen, lever, nieren, immuunsysteem en meer.1


De therapeutische (en psychoactieve) eigenschappen van marihuana treden op wanneer een cannabinoïde een cannabinoïdereceptor activeert. Je lichaam heeft ook van nature voorkomende endocannabinoïden vergelijkbaar met THC die je cannabinoïdereceptoren stimuleren en een verscheidenheid aan belangrijke fysiologische processen produceren.


Je lichaam is dus eigenlijk hard-wired om te reageren op cannabinoïden via dit unieke cannabinoïde receptorsysteem, en onderzoek heeft bewezen dat cannabinoïdereceptoren een belangrijke rol spelen in veel fysiologische processen, waaronder metabole regulatie, pijn, angst, botgroei en immuunfunctie.2


De vroegste verwijzingen naar cannabis voor medicinale doeleinden zijn te vinden in de Chinese Materia Medica, die dateert uit 2800 voor Christus. Inderdaad, cannabis was een van de 50 essentiële planten die duizenden jaren lang in de traditionele Chinese geneeskunde werden gebruikt. Het werd pas de laatste tijd op grote schaal gebruikt vanwege de controversiële juridische status.

Medicinale cannabis blijkt darmproblemen te behandelen

Gezien de brede verspreiding van cannabinoïdereceptoren is het geen verrassing dat cannabis kan helpen bij het verlichten van veel voorkomende darmproblemen. Jarenlang hebben marihuanagebruikers verbeteringen gemeld in inflammatoire darmziekten (IBD) zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.


Nu een studie3,4,5 door onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts en de Universiteit van Bath - naar verluidt de eerste in zijn soort - bevestigt dat er een wetenschappelijke basis is voor dergelijke ervaringen. Ze waren in staat om het werkelijke mechanisme te identificeren waardoor cannabis deze darmaandoeningen beïnvloedt. Volgens Popular Science:6


"Hoewel veel IBD-patiënten cannabisproducten gebruiken om hun ziekte te helpen behandelen, en de verschijnselen zijn onderworpen aan medisch onderzoek, wist niemand precies hoe de medisch actieve delen van marihuana (bekend als cannabinoïden) een ontstekingsremmend effect hadden op geïrriteerde darmen vóór deze studie.


Ironisch genoeg waren de onderzoekers echter niet eens op zoek naar dit precieze antwoord; ze kwamen het toevallig tegen in de loop van het proberen te begrijpen hoe de gezonde darm zichzelf reguleert. "


Eerder onderzoek7 had de aanwezigheid onthuld van een chemische route in de epitheellaag van de darmwand waardoor neutrofielen (witte bloedcellen) de darm kunnen binnendringen, waar ze vervolgens helpen schadelijke microben uit te roeien. De vraag was: Hoe wordt het evenwicht bewaard? Wat voorkomt dat overmatige hoeveelheden neutrofielen binnendringen en schade veroorzaken?


Het antwoord wordt beschreven in de uitgelichte studie. Het blijkt dat er nog een andere route in de epitheelcellen is die endocannabinoïden produceert, en deze natuurlijk geproduceerde cannabinoïden vervullen de omgekeerde functie - ze voorkomen dat neutrofielen de darm binnendringen.


Volgens de onderzoekers lopen patiënten die deze tweede route niet hebben daarom een verhoogd risico op colitis ulcerosa. Het bestaan van deze endocannabinoïde route kan ook helpen verklaren waarom marihuana een positief effect heeft op auto-immuunziekten, omdat epitheelcellen niet alleen in je darmen bestaan, maar ook interne organen bedekken. Zoals gerapporteerd door Popular Science:8


"Hoewel het huidige onderzoek bij muizen is, wijst het ook op een mogelijk resultaat bij mensen. Het zou helpen verklaren waarom cannabinoïden verlichting lijken te bieden voor mensen met IBD, omdat ze in principe dezelfde regulerende functie vervullen als de endocannabinoïden zouden doen als het lichaam ze zelf zou produceren. "

Wat kan cannabis nog meer behandelen?

Het feit dat je lichaam zijn eigen cannabinoïden produceert - zij het in kleinere hoeveelheden dan wat je krijgt als je cannabis gebruikt - helpt de medicinale werking van deze oude plant te verklaren. De endocannabinoïden die door je lichaam worden geproduceerd, lijken eigenlijk signaalbewerkingen uit te voeren die vergelijkbaar zijn met de neurotransmitters van je lichaam, zoals dopamine en serotonine.


Hoewel onderzoek is beperkt door de classificatie als een schedule 1 gereguleerde stof, is de lijst met medicinale voordelen nog steeds vrij lang. Cannabis is bijvoorbeeld nuttig gebleken bij de behandeling van:9,10,11,12,13

Hoge bloeddruk


Pijn — Medicinale cannabis heeft een lange geschiedenis als natuurlijk pijnstillend middel.15 In 2010 bracht het Center for Medical Cannabis Research een rapport uit16 op 14 klinische studies over het gebruik van cannabis voor pijn, waarvan de meeste door de FDA goedgekeurd, dubbelblind en placebogecontroleerd waren.


Het rapport onthulde dat cannabis niet alleen pijn onder controle houdt, maar in veel gevallen doet het dit beter dan farmaceutische alternatieven. In één onderzoek,17 Drie trekjes cannabis per dag gedurende vijf dagen verminderden chronische zenuwpijn.


Epileptische aandoeningen zoals epilepsie — In januari 2015 heeft de American Academy of Pediatrics haar beleidsverklaring over cannabis bijgewerkt, waarbij werd erkend dat cannabinoïden "momenteel een optie kunnen zijn voor ... kinderen met levensbeperkende of ernstig slopende aandoeningen en voor wie de huidige therapieën ontoereikend zijn."18


Psychische stoornissen zoals depressie, angst, stress, posttraumatische stressstoornis en het syndroom van Gilles de la Tourette — In één onderzoek,19 Medicinale cannabis verminderde de symptomen van depressie en ervaren stress met respectievelijk 50% en 58%. Van degenen die cannabis inhaleerden, meldde meer dan 89% een vermindering van depressie; Bijna 94% rapporteerde lagere angst en meer dan 93% meldde minder stresssymptomen.


De grootste stressvermindering werd bereikt na 10 trekjes of meer, terwijl slechts twee trekjes de symptomen van depressie en angst verminderden. Andere studies hebben aangetoond dat cannabis zeer nuttig kan zijn voor posttraumatische noodstoornis.20,21 Cannabis onderdrukt droomherinnering, dus voor mensen met nachtmerries kan het transformerend zijn. Van cannabis wordt ook gemeld dat het individuen helpt om gefocust te blijven in het heden, wat gunstig is voor mensen die flashbacks ervaren.


Neurodegeneratieve ziekten zoals dementie, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson22 — De Amerikaanse overheid, via het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, heeft eigenlijk een patent op CBD als neuroprotectant.


Meer specifiek, dieronderzoek23 heeft aangetoond dat THC – de psychoactieve component van cannabis – een zeer gunstige invloed heeft op de ouder wordende hersenen.24,25 In plaats van de cognitie bij ouderen af te stompen of aan te tasten, lijkt THC het verouderingsproces om te keren en mentale processen te verbeteren.26


Volgens een van de auteurs, hoogleraar neurobiologie Andreas Zimmer, Universiteit van Bonn, "keerde de behandeling het prestatieverlies bij de oude dieren volledig om. We hebben deze experimenten vele malen herhaald. Het is een heel robuust en diepgaand effect." Nog opmerkelijker was de genactiviteit en het moleculaire profiel in het hersenweefsel dat van veel jongere dieren.


In een andere studie,27,28 onderzoekers ontdekten dat een lage dosis THC direct de opbouw van bèta-amyloïde plaque in de hersenen belemmert, wat geassocieerd is met de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. THC verbetert ook de mitochondriale functie in de hersenen.


Van medicinale cannabis is ook bekend dat het enkele van de niet-geheugengerelateerde symptomen vermindert die typisch zijn voor alzheimerpatiënten, waaronder angst, prikkelbaarheid en woede,29 cannabis kan dus wel meerdere voordelen hebben voor mensen met dementie en alzheimer. Het kan ook neurodegeneratie vertragen die wordt veroorzaakt door alcoholmisbruik.


Opioïde afhankelijkheid en terugtrekking — In één onderzoek,30,31,32 Senioren met artrose, stenose of chronische heup- of kniepijn kregen medicinale cannabis voorgeschreven om de effectiviteit van het kruid tegen pijn te beoordelen en of het enige invloed zou hebben op het gebruik van opioïden.


Achttien procent van de patiënten verminderde matig het gebruik van andere pijnstillers; 20% verminderde het gebruik van opioïden aanzienlijk en 27% stopte helemaal met het gebruik van opioïden. In totaal zei 91% dat ze cannabis aan anderen zouden aanbevelen.


Vijfenveertig procent van de patiënten in deze studie gebruikte verdampte olie; 28% gebruikte pillen; en 17% gebruikte cannabis-geregen olie topisch. Eenentwintig procent gebruikte eenmaal per dag cannabis; 23% tweemaal daags; en 39% gebruikte het meer dan twee keer per dag.


Gezien het feit dat cannabinoïden vaak werken wanneer farmaceutische medicijnen falen, is cannabis vaak een effectiever alternatief. Een ander groot voordeel van cannabis ten opzichte van opioïden is het feit dat er geen risico is op een overdosis of de dood.


Integendeel, onderzoek toont een daling van 20% in sterfgevallen door een overdosis opioïden in staten die medicinale cannabis hadden gelegaliseerd, wat suggereert dat het legaliseren van medicinale cannabis in het hele land tot 10.000 levens per jaar zou kunnen redden.


De reden dat een overdosis cannabis je niet kan doden, is omdat er geen cannabinoïdereceptoren in je hersenstam zitten, het gebied van je hersenen dat je hartslag en ademhaling regelt. Samen maken deze voordelen het een leidende kanshebber in de strijd tegen ongebreideld opioïdenmisbruik en escalerende sterfgevallen door overdosis.33


Kanker — Cannabis helpt niet alleen bij de onaangename bijwerkingen van traditionele chemotherapie (waaronder pijn, misselijkheid en slapeloosheid) - het verhoogt zelfs de effectiviteit van chemotherapie (de beste resultaten werden verkregen wanneer de cannabinoïden werden gecombineerd met de leukemiemedicijnen cytarabine en vincristine)34 — maar de cannabis zelf lijkt ook een natuurlijk chemotherapiemiddel te zijn.35


Onderzoekers hebben ontdekt dat cannabis proapoptotisch is, wat betekent dat het cellulaire zelfmoord van kankercellen veroorzaakt terwijl gezonde cellen onaangeroerd blijven, en antiangiogeen, wat betekent dat het de bloedtoevoer van een tumor afsnijdt. Eén studie36 gevonden kankercellen waren eigenlijk "differentieel gevoelig voor de twee belangrijkste actieve verbindingen in cannabis - THC en tetrahydrocannabinolzuur (THCA)."


Tientallen studies wijzen op de effectiviteit van marihuana tegen veel verschillende soorten kanker, waaronder melanoom, leukemie en kankers van de hersenen, borst, dikke darm,37 prostaat, long, hoofd en nek,38 schildklier en hypofyse. Harvard-onderzoekers ontdekten dat THC de tumorgroei bij longkanker vermindert en tegelijkertijd het vermogen om zich te verspreiden aanzienlijk vermindert.39


Ander recent onderzoek suggereert dat CBD geëxtraheerd uit hennep nuttig kan zijn tegen eierstokkanker. Hennep- en cannabisplanten behoren tot dezelfde familie, maar verschillen in hun THC-gehalte. Hennep bevat zeer weinig of geen van dit psychoactieve ingrediënt.


In één onderzoek,40 Kentucky hennep bleek het vermogen van eierstokkankercellen om te migreren te verminderen, wat suggereert dat het uiteindelijk kan worden gebruikt om uitzaaiingen van eierstokkanker te helpen voorkomen.


In een tweede studie,41 Kentucky hennep verminderde de secretie van interleukine IL-1 bèta in eierstokkankercellen, waardoor ontstekingen geassocieerd met kankerprogressie werden verlaagd. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat Kentucky-hennep "eierstokkanker vertraagt die vergelijkbaar is met, of zelfs beter is dan, het huidige eierstokkankermedicijn Cisplatine."

Educatieve bronnen

Cannabis is nu legaal in 30 Amerikaanse staten, plus het District of Columbia.42,43 Hoewel een meerderheid van de staten beperkt gebruik van medicinale cannabis onder bepaalde medische omstandigheden toestaat, hebben slechts enkele recreatief gebruik gelegaliseerd. Voordat u overweegt een cannabisproduct te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u de wetten en regels begrijpt die van toepassing zijn op het gebruik ervan in uw staat.


Als de gedachte aan het legaliseren van medicinale cannabis je nog steeds ongemakkelijk maakt, zou ik je willen aansporen om naar het eigenlijke onderzoek te kijken en hoe artsen het kruid in de klinische praktijk gebruiken. Alleen al in dit artikel wordt verwezen naar tientallen studies.


Het klinische gebruik en de voordelen van medicinale cannabis worden ook besproken in mijn interviews met Dr. Margaret Gedde en Dr. Allan Frankel, terwijl Todd Harrison, een advocaat die gespecialiseerd is in voedsel- en drugswetgeving, de juridische status van CBD-olie bespreekt. Andere nuttige bronnen zijn onder meer:


De website van de International Association for Cannabis, die een pagina met klinische studies en casusrapporten bijhoudt44


Cancer.gov,45 de kankerwebsite van de Amerikaanse overheid bevat onderzoek met betrekking tot het gebruik van cannabis


PubMed46 is een doorzoekbare openbare bron met een enorme hoeveelheid medische literatuur, waaronder studies met cannabis


Het Dagboek van Pijn47 is een publicatie van de American Pain Society met een lange lijst van studies over de pijnstillende effecten van cannabis


Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik48 geeft informatie over preklinische en klinische proeven die aan de gang zijn om cannabis en verschillende extracten te testen voor de behandeling van een aantal ziekten, waaronder auto-immuunziekten zoals multiple sclerose en de ziekte van Alzheimer, ontsteking, pijn en psychische stoornissen


ProCon.org vermeldt 60 peer-reviewed studies over medicinale marihuana en cannabisextracten gepubliceerd tussen 1990 en 2014, gerangschikt op de behandelde aandoening49

https://mercola.fileburst.com/PDF/EN-comments/medical-cannabis-for-inflammatory-bowel-disease.pdf

Medicinale cannabis biedt nieuwe hoop voor mensen met IBD